GAP analyser
Er du usikker på hvordan din virksomhet ligger an i forhold til en standard? Vi gjennomfører GAP-analyser og setter opp forslag til tiltak for å nå samsvar.
Temperaturkontroller
I forbindelse med hygieneinspeksjoner eller interne revisjoner kan vi foreta stikkprøvekontroll av temperaturer av følgende;
- Kjøle- og fryseenheter
- Oppvaskmaskiner
- Varmholding
Samt vi kan veilede hvordan man selv kan utføre kontroller på best mulig måte.
GAP analyser
Er du usikker på hvordan din virksomhet ligger an i forhold til en standard? Vi gjennomfører GAP-analyser og setter opp forslag til tiltak for å nå samsvar.
Temperaturkontroller
Vi tar stikkprøver og måler temperaturen i oppvaskmaskin og i kjøle- og fryseenheter.
Produkt og vannprøver
Vi utarbeider prøvetakningsplaner basert på HACCP-analysen, og tar ut prøver av vann, råvarer og ferdigvarer for å avdekke tilstedeværelse av sykdomsfremkallende mikroorganismer. Vi gjennomfører også holdbarhetstesting. Prøvene leveres til akkrediterte laboratorier.
Eksempler på produktprøver
- Indikatorbakterier- prøver (Total antall bakterier, koliforme, Enteriobacteriase)
- Sykdomsfremkallende bakterier (som bl.a. coli, Listeria, salmonella, campylobaket etc.)
- Allergener (eks gluten og ønsket allergener)
- Akrylamid
- Rester av plantevernmidler, antibiotika, allergener
- mm
Vannprøver
- Tappepunkts prøver
- Utvidet mikrobiologisk analyser
- Utvidet mikrobiologisk og kjemisk analyser
Revisjoner (interne og eksterne)
Vi hjelper deg med å gjennomføre interne revisjoner og kan delta som støttespiller på eksterne revisjoner.
Våre revisjoner tar utgangspunkt i relevante lovkrav, standarder og prosedyrer. Etter endt revisjon kommer vi med innspill til forbedringer, tiltak og forenklinger.
Produkt og vannprøver
Vi tar prøver av vann og produkter for å avdekke tilstedeværelse av sykdomsfremkallende mikroorganismer.
Basert på resultatene setter vi opp en fremtidig prøveplan som sikrer at alle myndighetskrav overholdes.
Vi gjennomfører også holdbarhetstesting.
Revisjoner (interne og eksterne)
Vi hjelper deg med å gjennomføre interne revisjoner og kan delta som støttespiller på eksterne revisjoner.
Våre revisjoner tar utgangspunkt i relevante lovkrav, standarder og prosedyrer. Etter endt revisjon kommer vi med innspill til forbedringer, tiltak og forenklinger.
Hygieneinspeksjoner
Vi bistår med råd- og veiledning i forhold til god hygienepraksis. Våre hygieneinspeksjoner omfatter blant annet:
Allergener
Avfallshåndtering
Kjemikaliehåndtering
Mikrobiologisk analyse av mat og vann
Mikrobiologisk kontroll av renhold
Personlig hygiene
Merking
Riktig oppbevaring av produkter og emballasje
Renhold, orden og vedlikehold i produksjonslokaler
Forebygging av skadedyretablering
Temperaturkontroll
Renholdskontroller
Vi samler prøver av flater og utstyr som er i direkte kontakt med næringsmidler. Dette gjøres med en ATP-måler som viser antall levende celler (mikroorganismer) og gir et umiddelbart resultat. Tilstedeværelse av Listeria Monocytogenes avdekkes også.
Ved dårlige resultater blir det tatt oppfølgingsprøver som sjekker for sykdomsfremkallende bakterier, og vi veileder deg med henblikk på forbedringer.
Hygieneinspeksjoner
Vi bistår med råd- og veiledning i forhold til god hygienepraksis. Våre hygieneinspeksjoner omfatter blant annet:
Allergenhåndtering og lagring
Avfallshåndtering
Kjemikaliehåndtering
Mikrobiologisk analyse av mat og vann
Mikrobiologisk kontroll av renhold
Personlig hygiene
Merking
Riktig oppbevaring av produkter og emballasje
Renhold, orden og vedlikehold i produksjonslokaler/soneinndeling
Skadedyr - forebyggende tiltak
Temperaturkontroll
Renholdskontroller
Vi setter opp prøvetakningsplaner basert på HACCP-analyse og tidligere resultater.
Vi tar prøver av flater og utstyr som er i direkte kontakt med næringsmidler. Dette gjøres med en ATP-måler som viser antall levende celler (blant annet mikroorganismer) og gir et umiddelbart resultat.
Vi gjennomfører også kontroller for å avdekke tilstedeværelse av Listeria Monocytogenes eller Enteriobacteriaceae.
Ved dårlige resultater blir det tatt oppfølgingsprøver som sjekker for sykdomsfremkallende bakterier, og vi veileder deg med henblikk på forbedringer.