Produserer din virksomhet spiseferdig mat eller lett bedervelige næringsmidler?
Mattilsynet skal gjennomføre tilsyn hos slike registrerte virksomheter i løpet av året.
Mattilsynet vil i løpet av 2022 gjennomføre fysiske tilsyn hos registrerte virksomheter som produserer spiseferdig mat eller lett bedervelige næringsmidler.
Eksempler på slike næringsmidler er
- Bagetter/ smørbrød
- Salatkylling
- Røkt laks
- Ferdigvasket salat
Hva ser Mattilsynet etter?
Mattilsynet ser etter om den generelle produksjonshygienen er forsvarlig og om
virksomheten har
- HACCP (farevurdering og styring av farer)
- En prøvetakingsplan som samsvarer med HACCP
- Tilbaketrekkingsrutiner
- Rutiner for sporbarhet
De understreker også driftsansvarliges ansvar for å utarbeide et styringssystem og sørge for at det fungerer i praksis.
Kjenner du på følelsen av å ikke ha full kontroll på styringssystemet og at praksisen ikke alltid stemmer overens med systemets rutiner?
ISO- PILOTEN KAN HJELPE DEG!
Vi hjelper deg med å foreta de endringene som skal til for å sikre helsemessig trygg mat. Med vår kompetanse i ryggen sørger vi for at virksomheten din tilfredsstiller aktuelle regelverk og forskrifter, uansett bransje og størrelse.
Vi vet at alle bedrifter er unike og har ulike behov. Med lang erfaring i bransjen vet vi at én løsning ikke passer for alle, – derfor tar vi oss tid til å forstå våre kunder og skreddersyr løsninger i tråd med individuelle behov, strategi og budsjett.
Våre IK-mat-system ivaretar alle kravene i internkontrollforskriften, og vi holder både systemet og deg som kunde oppdatert på de endringer som skjer i regelverket.
Råd, veiledning og relevant informasjon deler vi gjerne, både via Teams og på telefon.
Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, hvis du ønsker å vite mer om våre tjenester.
Vi bidrar gjerne med å trygge deg før Mattilsynets tilsyn!