Skreddersydd
Systemet tilpasses den enkelte bedrift, bransjekrav og individuelle behov. Passer til både små og store virksomheter.
Alt på ett sted
Alle dokumenter, rutiner og retningslinjer samles under ett og samme system – og er tilgjengelig til enhver tid. Ved tilsynsbesøk kan du med få tastetrykk vise Mattilsynet akkurat den informasjonen de ønsker å se.
Brukervennlig
Systemet er selvforklarende og enkelt å bruke. Ved hjelp av et nettbrett, mobil eller PC utføres alle dine daglige kontroller og gjøremål.
Et brukervennlig system som oppfyller myndighetens krav
IK-Mat system
Fordeler
Internkontroll tilpasset din bedrift
Enkle registreringer
Oversikt over hvilke krav som gjelder for din bedrift
Rutiner som sikrer overholdelse av krav
Oversikt over kunder og leverandører
Reduserer risiko for farer
Automatisk oppdatering ved endring i regelverk
Oversikt fra tidligere kontroller
Rutiner for opplæring
Fordeler
Internkontroll tilpasset din bedrift
Enkle registreringer
Oversikt over hvilke krav som gjelder for din bedrift
Rutiner som sikrer overholdelse av krav
Oversikt over kunder og leverandører
Reduserer risiko for farer
Automatisk oppdatering ved endring i regelverk
Oversikt fra tidligere kontroller
Rutiner for opplæring
Et brukervennlig system som oppfyller myndighetens krav
Et brukervennlig system som oppfyller myndighetens krav
IK-Mat system
Fordeler
Internkontroll tilpasset din bedrift
Enkle registreringer
Oversikt over hvilke krav som gjelder for din bedrift
Rutiner som sikrer overholdelse av krav
Oversikt over kunder og leverandører
Reduserer risiko for farer
Automatisk oppdatering ved endring i regelverk
Oversikt fra tidligere kontroller
Rutiner for opplæring
IK-Mat system
Systemets funksjoner
Risikoanalyse (HACCP)
IK-Mat rutiner
Hygiene og renholdskontroll
Aktivitetsplan
Beredskapsplan
Avviksregistrering
Skadedyr
Revisjoner og tilsyn
Kompetanse
Ansvar og myndighet
Referater
Systemets funksjoner
Risikoanalyse (HACCP)
IK-Mat rutiner
Hygiene og renholdskontroll
Aktivitetsplan
Beredskapsplan
Avviksregistrering
Skadedyr
Revisjoner og tilsyn
Kompetanse
Ansvar og myndighet
Referater
IK-Mat system med
HACCP analyse
IK-Mat system med HACCP analyse
/ metode for risikovurdering
IK-Mat system med HACCP
/ metode for risikovurdering
Enkle registreringer
Registreringer utføres direkte i systemet, hvor du blir veiledet trinn-for-trinn gjennom hele prosessen. Bilder kan enkelt legges inn, feks rett fra smarttelefon.
Tilpasset din bedrift
Vi bistår med tilpasning, opplæring og veiledning underveis for å sikre at systemet blir forstått og at det fungerer i praksis.
Enkle registreringer
Registreringer utføres direkte i systemet, hvor du blir veiledet trinn-for-trinn gjennom hele prosessen. Bilder kan enkelt legges inn, feks rett fra smarttelefon.
Tilpasset din bedrift
Vi bistår med tilpasning, opplæring og veiledning underveis for å sikre at systemet blir forstått og at det fungerer i praksis.
Enkle registreringer
Registreringer utføres direkte i systemet, hvor du blir veiledet trinn-for-trinn gjennom hele prosessen. Bilder kan enkelt legges inn, feks rett fra smarttelefon.
Tilpasset din bedrift
Vi bistår med tilpasning, opplæring og veiledning underveis for å sikre at systemet blir forstått og at det fungerer i praksis.
Hva er haccp?
HACCP står for «Hazard Analysis Critical Control Point» og er en metode for risikovurdering og fareanalyse. Metoden er utviklet for å identifisere og forebygge farer som kan oppstå ved håndtering av mat, slik at ingen blir syke av å spise den. Fremgangsmåten bidrar til redusert risiko, jevnere kvalitet og kan fremme handel ved synliggjøring av trygge bedriftsprosesser.
HACCP er et sentralt krav for alle bedrifter i matindustrien.
HACCP‘s 7 prinsipper
-
- Utføre risikoanalyser av biologiske, kjemiske og fysiske risikoområder.
- Identifisere kritiske styringspunkter.
- Fastsette kritiske grenser for hvert styringspunkt.
- Etablere et system for overvåking av styringspunktene.
- Utarbeide korrigerende tiltak.
- Etablere prosedyrer for kontroll for å sikre at systemet fungerer som det skal.
- Utarbeide dokumentasjon og registreringer.
Hva er haccp?
HACCP står for «Hazard Analysis Critical Control Point» og er en metode for risikovurdering og fareanalyse. Metoden er utviklet for å identifisere og forebygge farer som kan oppstå ved håndtering av mat, slik at ingen blir syke av å spise den. Fremgangsmåten bidrar til redusert risiko, jevnere kvalitet og kan fremme handel ved synliggjøring av trygge bedriftsprosesser.
HACCP er et sentralt krav for alle bedrifter i matindustrien.
HACCP‘s 7 prinsipper
-
- Utføre risikoanalyser av biologiske, kjemiske og fysiske risikoområder.
- Identifisere kritiske styringspunkter.
- Fastsette kritiske grenser for hvert styringspunkt.
- Etablere et system for overvåking av styringspunktene.
- Utarbeide korrigerende tiltak.
- Etablere prosedyrer for kontroll for å sikre at systemet fungerer som det skal.
- Utarbeide dokumentasjon og registreringer.